19 Haziran 2013 Çarşamba

Wegener nedir ?


Wegener nadir bir hastalıktır. Nadir olması itibariyle doğru bilgi sorunlu bir hastalıktır. Yaptığım araştırmalar şu siteye her türlü nadir hastalık için bakılabileği kanısına vardım.

http://www.orpha.net/national/TR-TR/index/orphanet-t%C3%BCrkiye/

Bu site:
  1. Nadir hastalıklar envanteri ve sınıflandırmasını içerir
  2. Bir ansiklopedi içerir
  3. Klinikler, laboratuvarlar, araştırma projeleri, kayıtlar, klinik denemeler ve hasta organizasyonlarını içeren hizmetler rehberini içerir
  4. Yetim ilaçlar envanteri içerir
  5. Klavuzlar ve raporlar içerir
  6. Bir haber bülteni içerir  

GPA 

polianjiitis, ile granulomatosis 
Wegener granülomatozisi

Pek bir anlam yükleyemediğimiz teknik terimleri bir yana bırakırsak, bu hastalık üst solunum yolları, kulak, burun boğaz, akciğer ve böbreklerle ilgili Oto-immun bir hastalıktır. . Hastalığın sebebleri bilinmemektedir. Nadiren kalıtımsaldır.Teşhisi klinik belirtilerle; halsizlik, ateş, eklem ağrısı, kas ağrısı ve / veya kilo kaybı birlikte bir takım kan analizlerine dayanılarak konulur. Burun, akciğer veya böbrek biyopsisi, tanıyı idealde doğrular. 

Hatirat


25 MART 2007 PAZAR

Wegener Nedir?



5 NISAN 2007 PERŞEMBE

5 Nisan 2007 - Kanamalar Devam Ediyor

İlk burun kanamasından yaklaşık 5 gün geçmişti ve ikinci kanama oldu. İkinci kanamayı da ilk kanama gibi birden bir akıntıyla farkettim. Gittikçe moralim bozulmaya başlamıştı ve aklıma hep kötü şeyler getiriyordum. Ama bir yandan da "ne olacak, sıradan bir burun kanaması" diyerek de geçiştirmiştim. Oysaki ani burun kanamasının vücutta olabilecek bir çok soruna işaret olduğunu ve tam olarak önemsenmesi gereken bir durum olduğunu ise aylar sonra öğrenecektim.